18 Temmuz 2013 Perşembe

YAPBOZ

         
          Yapboz ya da Puzzle her yaşta insanın hoşuna giden bir oyundur. Aslında oyun gibi gözüken mükemmel bir eğitim aracıdır. Haydi gelin yapbozun kazandırdıklarına bir bakalım.
  1. Ayırt etme yeteneğini geliştirir.
  2. Sabırlı olma duygusu kaandırır.
  3. Deneme yanılma ile çalışmayı öğretir.
  4. Yaratıcılığı geliştirir.
  5. Başarı duygusunu tattırır.
           Peki çocuğumuzu neden yapbozla oynamaya alıştırmıyoruz. Madem bu kadar çok kazanımı var.
Çocuğun yapbozla oynamayı sevmesi için öncelikle yapboza alışması lazım. Bu noktada da anne ve babaya çok görev düşüyor. Sabırla çocuğunuza yapbozla oynamasını göstermeniz gerekiyor.
          Çocuğunuzun sevdiği bir yapboz almakla başlayın. Hatta onunla birlikte yapboz almaya gidin. Çocuğun yaşına göre alacağınız yapboz değişir. Ama 1 yaşındaki bir bebekle de yapboz çalışması yapabilirsiniz. Büyük parçalı (2 veya 3 parçalı) basit figürler 1 yaş bebeği için uygundur. Bırakın önce incelesin, keşfetsin. Daha sonra ona anlatın ve gösterin. Zamanla kendisi yapmak isteyecektir.
          Çocukları yapbozla oynamaya ne kadar küçük yaşta alıştırırsak işimiz o kadar kolay olur. Bu oyunun anne baba açısından en önemli faydası ise çocuk artık oyuncakçı gördüğünde oyuncak değil yapboz almanızı isteyecektir. Siz de yine kurallar dahilinde ama durumdan mutlu olarak ve gönül rahatlığıyla ona yapboz alabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder